Verkkouutiset

Reserviupseeriliitto vaatii kertausharjoitusten määrän ja laadun varmistamista

Puolustusjärjestelmämme uskottavuus vaatii riittävän määrän laadukkaita kertausharjoituksia, sanoo Reserviupseeriliiton puheenjohtaja Mikko Halkilahti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Harjoitusten määrä on Mikko Halkilahden mielestä nousemassa muutaman katastrofivuoden jälkeen välttävälle tasolle vuonna 2015.

– Harjoitusten laatua voidaan parantaa paitsi henkilökunnan koulutuksella myös reserviläisten osaamisen aikaisempaa paremmalla hyödyntämisellä, hän sanoo.

Halkilahti kuitenkin epäilee, että kertausharjoitusten määrä ei tulevaisuudessakaan yksin riitä reserviläisten sotilasosaamisen tason ylläpitämiseen.

Hänen mukaansa reserviläisten osaamisen ja toimintakyvyn kehittämisessä korostuu kertausharjoitusten lisäksi Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) tarjoama koulutus sekä reserviläisten omaehtoinen kouluttautuminen. Näihinkin elementteihin puolustusvoimauudistus tuo parannuksia.

– Erityisesti ensimmäisten joukkotuotantosijoitusten jälkeisten sa-tehtävien määrä vähenee. Näihin tehtäviin tulee valita reserviläisiä, jotka haluavat ja pystyvät kehittämään omaan osaamistaan ja toimintakykyään vapaaehtoisesti.

– Osallistuminen MPK:n koulutukseen, omaehtoinen kouluttautuminen puolustusvoimien avoimessa oppimisympäristössä sekä oman kenttäkelpoisuuden ylläpito ovat reserviläisille keinoja osoittaa omaa aktiivisuuttaan. Tämä aktiivisuus puolustusvoimien pitää pystyä huomiomaan, Halkilahti vaati Reserviupseeriliiton liittohallituksen kokouksessa Helsingissä lauantaina.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)