Verkkouutiset

Puolustusvoimat hankkii panssariin hakeutuvia tykistönammuksia

Puolustusvoimat aikoo hankkia panssarimaaliin hakeutuvia tykistön ampumatarvikkeita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) on valtuuttanut puolustusvoimat tekemään hankintasopimuksen 155 mm panssariin hakeutuvasta tykistön ampumatarvikkeesta Nexter Munitionsin kanssa.

Puolustusvoimat kertoo asiasta tiedotteessaan.

Kyseessä on jatkohankinta ja se sisältyy puolustusvoimien budjettikehykseen. Hankinnan kokonaisarvo on 12 miljoonaa euroa, ja toimitukset ajoittuvat vuosille 2016–2018.

Puolustusministeri Niinistö on myös hyväksynyt Suomen ja Alankomaiden välillä 20.1.2014 tehdyn sadan Leopard 2A6 taistelupanssarivaunun hankintaa koskevan sopimusmuutoksen. Hankinnan maksuaikataulu muutetaan vastaamaan paremmin vaunujen toimitusaikataulua. Toimitukset ajoittuvat vuosille 2015–2019.

Sopimusmuutos tuo joustavuutta maksuaikatauluun ja puolustusvoimien puolustusmateriaalihankintoihin myönnettyjen varojen käyttöön. Lisäksi sopimuksen kokonaishinta pienentyy 446 000 eurolla hieman alle 200 miljoonaan euroon.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)