Verkkouutiset

Kansanedustaja Suomenmaassa: Ammattikoululaiset yrittämään koulujen laitteilla

Sivistysvaliokunnan puheenjohtajan mielestä yksin raha ei ratkaise koulutuksen ja sivistyksen tasoa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan kansanedustaja Tuomo Puumala ehdottaa, että ammattikoululaisten olisi mahdollista käyttää koulun laitteita kouluajan ulkopuolella. Hän viittaa tällä siihen, että moni nuori olisi kiinnostunut yrittämisestä, mutta laitteet ovat kalliita itse hankittaviksi. Puumalan mukaan ammatillisen koulutuksen tehtävä on kouluttaa sellaisia opiskelijoita, joiden osaaminen vastaa alueellisia työvoimatarpeita.

Puumala on sivistysvaliokunnan puheenjohtaja. Hän esitti ajatuksensa puolueen politiikka- ja toimin­ta­päi­villä Tampereella lauantaina, missä hän osallistui paneeliin opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosen (kok) ja Tampereen yliopiston vararehtori Harri Melinin kanssa. Asiasta raportoi Suomenmaa.

Koulutukseen kohdistuvista säästöistä Puumala totesi, ettei raha yksin ratkaise, vaan tulevat vuodet vailla taloudellista kasvua huutavat sivistyksen ja koulutuksen perään. Hänen mukaansa koulutus ja sivistys eivät ole riippuvaisia ainoastaan siitä, lisätäänkö johonkin rahaa vai poistetaanko sitä.

Puumala korosti, että monia hyviä tavoitteita on toteutumassa kuluvan vaalikauden aikana. Hän nimeää esimerkiksi sen, että vastaisuudessa teknologia tulee olemaan vahvemmin osana perusopetusta. Lisäksi kouluissa tulee olemaan tunti liikuntaa päivässä, ammatillisen koulutuksen kestoa tullaan tiivistämään, EU- ja ETA maiden ulko­puo­li­sille opis­ke­li­joille otetaan käyttöön luku­kau­si­maksut ja yhteistyötä eri koulu­tu­sa­lu­eilla tullaan lisäämään.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)