Verkkouutiset

Puolustusministeri HS:lle: Sotilaan tehtävä on totella, kun valtionjohto niin edellyttää

Jussi Niinistö tyrmää vaatimukset siitä, että mahdollisuus määrätä sotilaita vaarallisiin tehtäviin ulkomaille rajattaisiin koskemaan vain uusia työntekijöitä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Puolustusministeri Jussi Niinistön (ps) mukaan hallitus pitää kiinni lakiesityksestään, joka mahdollistaa ammattisotilaiden määräämisen vaarallisiin tehtäviin ulkomaille. Helsingin Sanomien haastattelussa Niinistö tyrmää myös vaatimukset, joiden mukaan uusi lainsäädäntö koskisi vain uusia työsuhteita, ja vanha henkilöstö rajattaisiin sen ulkopuolelle.

Puolustushallinnon henkilöstön vaihtuvuus on hidasta, joten rajaus tarkoittaisi Niinistön mukaan käytännössä jopa 30 vuoden siirtämäaikaa.

– Ja sotilaan tehtävä kansanvaltaisessa, parlamentaarisessa, demokraattisessa järjestelmässä on totella, kun valtiojohto niin edellyttää. Selvyyden ja uskottavuuden vuoksi palvelusvelvollisuus on lakiin säädettävä, Niinistö sanoo HS:lle.

Puolustusvaliokunta hyväksyi torstaina esityksen hallituspuolueiden kansanedustajien äänillä. Koko oppositio vastustaa lakihanketta.

Lue myös:

SDP:n kansanedustajat: Puolustusvoimien henkilöstöä ei saa pakottaa kansainvälisen avunannon tehtäviin

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)