Verkkouutiset

Puhemiehistö vakuuttaa kohtelevansa kansanedustajia tasapuolisesti

Eduskunnan vastavalittu puhemiehistö vakuuttaa kohtelevansa hallitusta ja oppositiota tasapuolisesti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Puhemiesten tehtävä on tunnistaa ja tunnustaa, että tasapuolinen kohtelu kuuluu kaikille, eduskunnan puhemies Maria Lohela (ps.) sanoi valintansa jälkeen.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman kertoi etukäteen ryhmän äänestävän tyhjää puhemiehen vaaleissa. Oppositiopuolueet eivät saaneet edustajaa eduskunnan puhemiehistöön, vaan kaikki puhemiehet ovat hallituspuolueista. Suurin oppositiopuolue SDP on vasta neljänneksi suurin eduskuntaryhmä.

Lohelan mielestä puhemiehen vaalissa annetut protestiäänet eivät poikenneet aiemmista puhemiesvaaleista. Hän vakuutti, ettei aio suhtautua eri tavalla niihin, jotka protestia ilmaisivat.

Ensimmäinen varapuhemies Mauri Pekkarinen (kesk.) sanoi kokevansa, että puhemiehet eivät ole hallituspuolueiden tai oppositiopuolueiden puhemiehiä.

Myös toinen varapuhemies Paula Risikko (kok.) sanoi, etteivät puhemiehet ole hallituspuolueiden edustajia, vaan kansanedustajien edustajia ja erityisesti kansan edustajia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)