Lupavaatimus lopetti ampumaradan käytön - "poliisihallitus vaikeuttaa poliisien toimintaa"

Eduskuntakyselyssä ihmetellään poliisihallituksen lupavaatimusta, joka on johtamassa poliisien käyttämän ampumaradan vaihtumiseen.

  • LKS 20080118 : LKS 20070506 KUVITUSTA STT Poliisi räiski 1970-luvulla tuhansia kertoja  /// Virkapukuisia poliiseja Pyhäjärven SM-hiihdoissa. ... Armed police officers wearing blue uniforms patrol at a skiing competition in Finland. LEHTIKUVA Timo Jaakonaho

    Poliisin ampumaharjoittelupaikka muuttuu Uudellamaalla lupabyrokratian vuoksi.

    ()

Kansanedustaja Ismo Soukola (ps.) on jättänyt kirjallisen kysymyksen poliisin pakollisesta aseharjoittelusta.

Uusmaalaiset poliisit ovat tehneet ammattiinsa liittyvää harjoittelua sipoolaisen ampumaurheilun erikoisseura Sibbo Skytteg r.y.:n (SSG) ampumaradalla. Nyt poliisihallitus vaatii SSG:tä hankkimaan elinkeinoluvan ehtona sille, että viranomaisen ampumaharjoittelu voi jatkua.

SSG ei hae kyseistä elinkeinolupaa. Urheiluseura katsoo, ettei sillä ole mahdollisuutta ryhtyä elinkeinoharjoittajaksi. SSG on nyt irtisanonut kaikki viranomaisten ampumaharjoittelusopimukset.

Kansanedustaja Soukolan kysymyksen mukaan tämä aiheuttaa poliisihallinnolle rahanmenoa, koska vastaavat harjoitteluolosuhteet täytyy hankkia toisaalta.

Ismo Soukolan varsinainen kysymys on "aikooko asianomainen ministeri tehdä jotain sille asialle, että poliisihallitus vaikeuttaa omien alaistensa toimintaa".

Hän kysyy myös "eikö ministeriön tulisi jo kyseenalaistaa poliisihallituksen toimet ja estää saman käytännön yleistymistä maanlaajuiseksi".

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.