Verkkouutiset

Poliisi allekirjoitti yhteisymmärrysasiakirjan Venäjän viranomaisten kanssa

Poliisi on sopinut yhteistyön syventämisestä Venäjän viranomaisten kanssa rajat ylittävän rikollisuuden torjunnassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Rajat ylittävä rikollisuus ei tunne rajoja eikä poliittisia suhdanteita, joten operatiivista yhteistyötä Venäjän kanssa tulee edistää käytännön toimijoiden tasolla”, poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen toteaa poliisin tiedotteessa.

Kolehmainen vieraili ensi kertaa Venäjällä poliisiylijohtajana.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kolehmainen tapasi vierailunsa aikana Venäjän huumehallintoviraston johtajan Viktor Ivanonin.

Huumehallintoviraston tehtäviin kuuluvat erityisesti kansainvälisen laittoman huumausainerikollisuuden torjunta ja tutkinta sekä yhteistyö.

Käydyissä keskusteluissa todettiin poliisin tiedotteen mukaan ”läheinen ja hyvä kahdenvälinen operatiivinen yhteistyö, jota halutaan syventää entisestään”.

Tapaamisessa allekirjoitettiin poliisin tiedotteen mukaan ”yhteisymmärryspöytäkirja”, joka käsittelee yhteistyötä koulutuksessa ja henkilökunnan kehittämisessä huumausaineiden, psykotrooppisten aineiden ja niiden lähtöaineiden valvonnan alalla.

Pöytäkirjalla lähennetään Suomen ja Venäjän koulutuslaitosten välistä yhteistyötä. Lisäksi tapaamisessa keskusteltiin yhä enemmän tietoverkkoja hyödyntävän huumausainerikollisuuden tuomista haasteista ja maahanmuuttovirtojen mahdollisista vaikutuksista myös huumausainerikollisuuteen.

Kolehmainen keskusteli maahanmuuttoon liittyvistä kysymyksistä myös Venäjän turvallisuuspalvelun varajohtajan kenraali Sergej Smirnovin kanssa

”Lainvalvontaviranomaisten tulee yhdessä nähdä laittoman maahanmuuton koko kuva aina lähtömaista kohdemaihin saakka, jotta sen torjuntaan päästään tehokkaasti pureutumaan”, Seppo Kolehmainen sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)