Verkkouutiset

Vihreiden kansanedustaja: Poliisin julki tulleet väärinkäytökset jäävuoren huippu

Jyrki Kasvin mukaan esillä on "oire laajemmasta poliisin johtamisen ja laillisuusvalvonnan ongelmasta".
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Jyrki Kasvi (vihr.) on jättänyt eduskunnalle kirjallisen kysymyksen ”kansalaisten poliisia kohtaan tunteman luottamuksen turvaamisesta”.

”Luottamus on helppo menettää, mutta vaikea ansaita takaisin”, kysymyksessä todetaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Jyrki Kasvin mukaan useat tapaukset ”ovat heikentäneet kansalaisten luottamusta poliisin toimintaan”. Hän mainitsee epäiltyjen rekisterin ylläpidon ja valvonnan puutteellisuuden, jossa syytteet tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta hylättiin rekisterivalvontaa koskevien ohjeiden epäselvyyden vuoksi.

”Myös poliisin käyttämien pakkokeinojen perusteluissa ja valvonnassa on paljastunut vakavia puutteita”, Kasvi toteaa. ”Joissain hakemuksissa oli käytetty jopa valheellisia perusteita. Lisäksi yksittäisiä poliiseja on lehtitietojen mukaan jäänyt viime vuosina kiinni mm. naapureiden ja julkisuuden henkilöiden tietojen urkkimisesta viranomaisrekistereistä”.

Kansanedustaja viittaa lisäksi Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion oikeudenkäyntiin, jossa ”on paljastunut hämmentäviä yksityiskohtia”.

”On valitettavasti mahdollista, että julkisuuteen päätyneet väärinkäytökset ja ongelmat ovat vasta jäävuoren huippu, oire laajemmasta poliisin johtamisen ja laillisuusvalvonnan ongelmasta”, Jyrki Kasvi toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)