Verkkouutiset

AL: Media ei julkaissut poliisin antamaa tietoa epäiltyjen etnisestä taustasta – huijaukset jatkuivat

Tiedotusvälineiden vaikenemisen jälkeen tapahtui poliisin mukaan kymmeniä erilaisia huijauksia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Aamulehti uutisoi Julkisen sanan neuvoston ja Aamulehden järjestämästä avoimien ovien keskustelusta. Siellä rikoskomisario Jari Kinnunen kertoi turhautuneensa viime vuonna, kun tiedotusvälineet eivät julkaisseet poliisin kertomaa tietoa rikoksesta epäiltyjen etnisestä taustasta.

”Tässä tapauksessa se oli oleellinen osa rikoskokonaisuuden kuvaamisessa, ja sillä oli merkitystä vanhusten suojelemiseksi. Media julkaisi tiedon vasta, kun tein toisen tiedotteen ja oli jo tapahtunut kymmeniä erilaisia vanhushuijauksia”, rikoskomisario Kinnunen kuvaili AL:n mukaan.

Poliisi harkitsee aina tapaus kerrallaan, kuinka paljon tietoa rikoksen tekijöistä tai epäillyistä annetaan ja missä vaiheissa.

”Emme saa esimerkiksi kertoa etnistä taustaa, ellei se ole välttämätöntä rikoksen tekijän kiinnisaamiseksi tai vaarallisen rikoksen tekijän tunnistamiseksi”, Kinnunen sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)