Verkkouutiset

Taustalla naispappeus ja homoseksuaalit – kirkkoon toivotaan keskinäistä kunnioitusta

Muun muassa erilaiset mielipiteet ja kannanotot naispappeuskysymyksestä sekä homoseksuaalien asemasta ovat synnyttäneet vuosien aikana jännitteitä luterilaiseen kirkkoon.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Nyt luterilaisen kirkon piispat ovat julkaisseet teesit kristittyjen yhteydestä, joilla he kutsuvat kirkon jäseniä mukaan keskusteluun ja vahvistamaan kristittyjen yhteyttä.

Erityisesti piispat korostavat teeseillään erilaisuutta sallivaa yhteistä keskustelua ja ristiriitojen kestämistä kirkon sisällä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Arkkipiispa Kari Mäkinen toteaa, että teesit ovat rohkaisu sekä piispoille itselleen keskinäiseen työskentelyyn että kaikille jotka kirkossa toimivat.

– On selvää, että tällaiset teesit eivät yksinään rakenna yhteenkuuluvuutta. Mutta tämä on yksi viesti, yksi lastu työpöydältä, yksi askel ja yksi tapa, jolla pyrimme tätä tehtävää toteuttamaan, Mäkinen sanoi piispainkokouksessa keskiviikkona.

Helsingin yliopiston professori Risto Saarinen toivoi strategisille teeseille konkreettista jatkoa. Hän piti teesejä tervetulleina, mutta huomautti, että ne pitää jalkauttaa kirkon piiriin ja konkretisoida.

Kirkolliskokous antoi vuonna 2011 piispainkokouksen tehtäväksi edistää kirkon sisäistä yhteyttä. Edustaja-aloitteen takana oli tarve syventää ymmärrystä eri tavoin ajattelevien kesken.

Espoon piispa Tapio Luoma esitteli tilaisuudessa teesit. Hän oli itse mukana allekirjoittamassa kirkolliskokousaloitetta vuonna 2011.

Teesit löytyvät tästä (.pdf-tiedosto)

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)