Verkkouutiset

Petteri Orpo: Kytkös turvapaikanhakijoiden ja kiintiöpakolaisten väliltä puretaan

Sisäministeri Petteri Orpon mukaan hallitus purkaa kytköksen turvapaikanhakijoiden ja kiintiöpakolaisten väliltä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sisäministeri Petteri Orpo (kok.) kehuu päätöstä erinomaiseksi. Orpon mukaan pakolaiskiintiö säilyy viime vuosien tasolla. Hän twiittasi asiasta.

Hallitus päättää pakolaiskiintiön suuruudesta syksyllä ensi vuoden budjetin yhteydessä. Suomen pakolaiskiintiö on ollut kahtena viime vuonna 1 050 ja sitä ennen 750.

Hallituksen EU-ministerivaliokunta on kokoontunut tänään keskiviikkona aamulla päättämään Suomen kannasta turvapaikanhakijoiden sisäisiin siirtoihin EU-maiden välillä.

Perussuomalaiset eri mieltä hallituksessa

EU-ministerivaliokunta linjasi, että Suomi on valmis käsittelemään komission esitystä neuvoston päätökseksi Italiaa ja Kreikkaa koskevista väliaikaisista toimenpiteistä ja osallistumaan menettelyyn, jolla kaikki jäsenvaltiot sopivat heinäkuun loppuun mennessä henkilömäärien jakamisesta.

Perussuomalaisten ministerit Timo Soini, Jussi Niinistö ja Jari Lindström jättivät asiaan liittyvän lausuman EU-ministerivaliokunnan pöytäkirjaan. He suhtautuvat kielteisesti turvapaikanhakijoiden sisäisiin siirtoihin ja vaativat, että asiassa on edettävä EU:n sisällä vapaaehtoisuuden perusteella.

EU-komissio on esittänyt, että EU-maat jakaisivat keskenään yhteensä 40 000 Kreikkaan ja Italiaan saapunutta turvapaikanhakijaa. Suomen osuus olisi 800 hakijaa kahden vuoden aikana eli 400 hakijaa kumpanakin vuotena. Asiasta päätetään huomenna torstaina alkavassa EU:n huippukokouksessa, jossa Suomea edustaa pääministeri Juha Sipilä (kesk.).

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)