Verkkouutiset

Pekka Perä ja kolme muuta syytteeseen ympäristörikoksesta

Neljä henkilöä on saanut syytteen kaivosyhtiö Talvivaaraa koskevassa ympäristörikosasiassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Itä-Suomen syyttäjänviraston tiedotteen mukaan syytteen törkeästä ympäristön turmelemisesta saavat Pekka Perä, Harri Natunen, Lassi Lammassaari ja Ville Heikkinen.

Kaikki epäillyt ovat kiistäneet teon esitutkinnassa.

Syyte koskee Talvivaaran kaivoksen suunnittelu- ja tutkimusvaiheeseen sekä ympäristö- ja vesitalousluvan hakuun liittyviä toiminnanharjoittajan laiminlyöntejä, eri jätejakeiden käsittelyyn ja sijoittamiseen liittyviä toiminnanharjoittajan laiminlyöntejä, kipsisakka-altaan rakentamiseen ja käyttöön liittyviä toiminnanharjoittajan laiminlyöntejä sekä Talvivaaran kaivoksen hallitusti luontoon johtamia ja hallitsemattomasti luontoon päässeitä jätevesiä.

Syyttäjillä ei ole rangaistusvaatimusta pöly-, melu- ja rikkivetykaasupäästöihin liittyen eikä siihen liittyen, että myöhemmin toteutettua uraanin talteenottoa ei ensivaiheessa mainittu haettaessa ympäristö- ja vesitalouslupaa.

Asia käsitellään Kainuun käräjäoikeudessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)