Verkkouutiset

Yllätysveto perussuomalaisilta: Englannin kieli käyttöön pohjoismaiden välillä

Suomen Perusta julkaisi pamfletin samana päivänä kun eduskunta alkaa käsitellä pakkoruotsin poistoa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ajatuspaja Suomen Perusta esittää, että Pohjoismaat alkavat käyttää keskenään englantia.

– Suomen valtion on asetettava tavoitteeksi, että kaikki pohjoismaalaiset voivat kommunikoida keskenään ensisijaisesti englanniksi, Suomen Perusta esittää tuoreessa pamfletissaan.

”Vapaaehtoinen ruotsi on hyvinvointietu” -pamfletin päätavoite on osoittaa, miksi pakkoruotsin opiskelusta on luovuttava. Tekstin on kirjoittanut hyvinvointipalvelujen professori Ilmari Rostila. Pamfletti julkaistaan samana päivänä, kun eduskunta saa käsiteltäväkseen pakkoruotsin poistamista vaativan kansalaisaloitteen.

Suomen Perusta on perussuomalaisten ajatushautomo. Sen puheenjohtajana toimii kansanedustaja Reijo Tossavainen.

Suomen Perusta vaatii, että ruotsin opiskelu on muutettava vapaaehtoiseksi kaikilla kouluasteilla. Se vaatii myös, että virkamiesruotsista eli vaatimuksesta osata ruotsia on luovuttava tutkinnoissa ja työhönotossa.

Suomen Perusta esittää, että ruotsinkielisten palvelut turvataan ”tekniikan mahdollisuuksilla”, joka tarkoittaa, että suomenkielisten alueiden virkamiehet soittavat tai lähettävät viestin ruotsia taitavalle kollegalleen silloin, kun he sattuvat tarvitsemaan ruotsia. Lisäksi Suomen Perusta uskoo, että ruotsinkieliset ja vapaaehtoisesti ruotsia opiskelleet pystyvät turvaamaan riittävän palvelutason.

Suomen perusta vaatii lisäksi valtiota perustamaan järjestön, joka valvoo suomenkielisten etuja kielipolitiikassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)