Verkkouutiset

”Tapahtui tiettyjä ongelmia” – Päivi Nerg kertoo HS:lle, miksei vinkkiä Turun puukottajasta tutkittu

Sisäministeriön kansliapäällikön mukaan Turun veriteot paljastivat viranomaistoiminnasta pieniä asioita, joita ei ole huomattu tai otettu tarpeeksi vakavasti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Päivi Nerg sanoo Helsingin Sanomien haastattelussa Turun puukotusten olleen viranomaisille herätys siitä, että vaikka kuinka uskottin, että kaikki mahdollinen on tehty, ”löytyi pieniä asioita – jotka voivat itse asiassa olla tosi suuria – joita ei ole huomattu tai otettu tarpeeksi vakavasti”.

Hän viittaa vihjeeseen, joka Turun pääepäillystä oli tullut. Poliisille oli kerrottu henkilön mahdollisesta radikalisoitumisesta. Viesti meni Supolle, mutta konkreettista uhkaa ei todettu ja vihjettä ei tutkittu, koska siihen ei katsottu aiheelliseksi panna resursseja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Tässä tapahtui tiettyjä ongelmia. Vinkit eivät voi enää mennä yhdelle poliisilaitokselle ja siirtyä siitä jonnekin niin, ettei kukaan tiedä, ottaako joku koppia. Sen tiedon pitää palata takaisin. Tämä alkaa näkyä vastaanottokeskuksissa, Nerg sanoo.

Hän huomauttaa, että vinkki tuli tammikuussa. Sen jälkeen puukottaja on voinut radikalisoitua lisää. Jos vinkissä olisi ollut kaikki, mitä tekijästä on sittemmin kerrottu mediassa, olisi se Nergin mukaan johtanut toimiin.

– Yksikään taho ei voi ajatella, että unohdetaan seuranta. Ja seurantaa ei ole vain yhden vinkin kertominen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)