Verkkouutiset

”Ennen eilistä pidin Rehniä ja Sipilää erittäin varteenotettavina”

EU-paneelin sydämistyneen järjestäjän mukaan keskustan uhkailuväitteet ovat naurettavia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eurooppalainen Suomi ry:n tiedotuspäällikkö Hannu-Pekka Ikäheimo julkaisi torstai-iltana henkilökohtaisilla sivuillaan blogikirjoituksen keskiviikon EU-paneelista. Sieltä keskustan Olli Rehn marssi ulos ja pois jäänyt keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä syytti järjestäjiä uhkailusta.

Eurooppalainen Suomi ja keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen julkaisivat torstaina yhteisen tiedotteen. Siinä kerrottiin asian sopimisesta ja pahoiteltiin tulkintaa painostamisesta.

Hannu-Pekka Ikäheimo kirjoittaa, ettei hän itse olisi lähtenyt pahoittelemaan viestejä, joilla Juha Sipilää oli yritetty saada osallistumaan EU-paneeliin.

– Järjestäjien ja Sipilän avustajien väliset viestit läpi lukeneena väitän, että painostaminenkin on tässä tapauksessa melkoinen vastaantulo järjestäjiltä. Itse en olisi kuuna päivänä lähtenyt tuollaisia viestejä pahoittelemaan, mutta tässä tilanteessa järjestäjätahot päättivät yhdessä viheltää pelin poikki. Keskustan suunnalta tuleva paine ja uhka koettiin liian suureksi, Ikäheimo kirjoittaa.

Twitterissä Ikäheimo toteaa, että ”todettakoon vielä kaikki viestit nähneenä, että kyllähän niiden jälkeen keskustan väitteet uhkailusta olivat valetta”.

Blogissaan hän kirjoittaa, että ”keskustan kanssa yritettiin sopia pitkään ja hartaasti sopivaa päivää vaalipaneelille. Heille ei vain tuntunut sopivan mikään”.

Järjestäjät kokivat, että keskusta ei halunnutkaan löytää päivämäärää ja ”he pyrkivät siihen, ettei paneelia saada järjestettyä laisinkaan”.

Parin muun puolueen puheenjohtajat saatiin paneeliin linjauksella, ettei korvaajia hyväksytä.

– Sama viesti oli mennyt alusta alkaen myös keskustalle, mutta he yrittivät siitä huolimatta loppuun saakka saada Olli Rehnin edustamaan heitä paneeliin. Asiasta käytiin järjestäjien kesken pitkään vääntöä, mutta lopulta äänestyksen jälkeen päädyttiin siihen, että ei ole reilua muita osallistujia kohtaan, että yhdellä puolueella on mahdollisuus lähettää oma ”EU-eksperttinsä” paikalle, kun muut joutuvat ”tyytymään” puheenjohtajaan. Löyhänä kompromissina keskustalle esitettiin mahdollisuutta lähettää Olli Rehn paikalle tilaisuuteen kommentoimaan jossain vaiheessa puheenjohtajien väitteitä.

”Pisteitä uhriutumisella”

Eurooppalaisen Suomen hallitus kokoontui tiistaina. Ikäheimo kirjoittaa, että keskustan edustajan kommentista siellä pystyi jälkikäteen aistimaan, ettei asia jää tähän.

– Ja eihän se jäänytkään, Hannu-Pekka Ikäheimo toteaa.

– Olen nähnyt kaikki tapaukseen liittyvät avainviestit ja niiden väittäminen keskustan taholta uhkailuksi on minusta naurettavaa. Tapauksesta kertovien uutisten keskusteluja seuranneena huomasin, että useille ihmisille oli jäänyt se kuva, että Eurooppalaisen Suomen harjoittama ”uhkailu” oli ollut rikoksen tunnusmerkistöt täyttävää toimintaa, josta kannattaisi aloittaa poliisitutkinta.

– Todellisuudessa painokkaimmassakin viestissä vain todettiin, että julkisuudessa saattaa näyttää erikoiselta, jos keskustan puoluejohtaja jää ainoana pois EU-tentistä. Se viesti oli ehkä huonosti muotoiltu, mutta vaatii varsin luovaa tulkintaa, jos sen haluaa nähdä uhkailuna.

Ikäheimo toteaa, että ”ennen eilisen tapahtumia pidin Olli Rehniä ja Juha Sipilää erittäin varteenotettavina poliitikkoina. Yksinä pienen kansakuntamme parhaista.”

– Nyt kuvani heistä on valitettavasti romuttunut. Se houseofcardsmainen draama ja uhriutumisella pisteitä keräävä mediasirkus, jonka he saivat aikaan, ei ansaitse kunnioitustani.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)