Verkkouutiset

USU: Petteri Orpo suositumpi pääministeriksi kuin Juha Sipilä

Kokoomuksen johtajaa kannattaa 30,6 prosenttia ja keskustan johtajaa 26,4 prosenttia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Uutissuomalaisen uutisen mukaan valtiovarainministeri ja kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo on suosituin henkilö seuraavaksi pääministeriksi.

Tehdyssä pääministerikyselyssä mukana olivat puoluejohtajat.

Kannatusta saivat Petteri Orpo 30,6, keskustan Juha Sipilä 26,4, Sdp:n Antti Rinne 15,3, vihreiden Touko Aalto 8,3, perussuomalaisten Jussi Halla-aho 8,3, kansalaispuolueen Paavo Väyrynen 6,9 ja Rkp:n Anna-Maja Henriksson 4,2 prosenttia.

Kristillisdemokraattien Sari Essayahin ja vasemmistoliiton Li Anderssonin kannatuksia ei eritelty niiden vähäisyyden vuoksi.

Taloustutkimuksen tekemän kyselyn teettäjä on Paavo Väyrysen kansalaispuolue. Kysely toteutettiin 19.-28. kesäkuuta 2017 kaikkiaan 1 004 vastaajan voimin. Heistä kantansa pääministerikyselyyn ilmaisi 72 prosenttia.

Vuoden alussa vastaavassa ensimmäisessä pääministerikyselyssä Juha Sipilä oli suosituin pääministeriksi ja Petteri Orpo kolmanneksi suosituin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)