Verkkouutiset

Kunnan täytyy oikeusasiamiehen mukaan maksaa suoraan koulutapaturmien hoito

Laissa maksuttomaksi säädetty oppilaan tapaturman hoito ei saa oikeusasiamiehen mukaan johtaa siihen, että oppilas tai hänen vanhempansa ovat ensin itse vastuussa hoitokulujen maksamisesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunnan oikeusasiamies Petri Jääskeläinen on ottanut kantaa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Nokian kaupungin koulutapaturmiin liittyvään laskutuskäytäntöön, jonka mukaan oppilaan tai hänen vanhempiensa on itse maksettava tapaturman aiheuttamat hoitokulut ennen korvauksenhakua kunnan vakuutusyhtiöltä.

Vastaava menettely on oikeusasiamiehen mukaan käytössä myös useassa muussa kunnassa. Hän kuitenkin huomauttaa, että perusopetuslain mukaan koulussa tai muussa opetuksen järjestämispaikassa, koulumatkalla ja majoituksessa sattuneen tapaturman hoito on oppilaalle maksuton.

Oikeusasiamiehen mukaan koulutapaturmien maksuttomuudelle on annettava sama merkitys kuin muissa perusopetukseen kuuluvissa palveluissa. Laissa maksuttomaksi säädetty oppilaan tapaturman hoito ei saa johtaa siihen, että oppilas tai hänen vanhempansa on ensin itse vastuussa hoitokulujen maksamisesta.

Tällainen menettely voi oikeusasiamiehen mukaan johtaa maksuvaikeuksiin, mahdollisesti toimeentulotuen tarpeeseen, perintätoimenpiteisiin ja jopa maksuhäiriömerkintään. Hän ei pidä hyväksyttävänä, että laissa maksuttomaksi säädetystä palvelusta voi olla tällaisia seurauksia.

Oikeusasiamies pyytää viranomaisia ilmoittamaan hänelle vuoden loppuun mennessä, mihin toimenpiteisiin hänen kannanottonsa on antanut aihetta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)