Verkkouutiset

Edustajan aikakaappaus sai aikaan huutonaurun eduskunnassa

Rkp:n Mikaela Nylander sivuutti täysistunnossa puheaikansa loppumisen näppärästi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunta kävi tiistaina loppuun valtion ensi vuoden budjetin lähetekeskustelun. Eri pääluokkien debattikeskusteluissa kansanedustajien vastauspuheenvuorot olivat sovitusti minuutin mittaisia.

Puhemiehet pyrkivät pitämään aikarajasta kiinni ja usein koputtavat ajan loppumisen merkiksi tai huomauttavat. Monet kansanedustajat puhuvat tai yrittävät puhua kuitenkin härkäpäisesti loppuun, ja sekunneista taistellaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Opetusministeriön pääluokasta puhuttaessa Rkp:n Mikaela Nylander vaati hallitusta tunnustamaan varhaiskasvatuksen leikkaukset. Minuutin ollessa täyttymässä varapuhemies Mauri Pekkarinen (kesk.) koputti ajan loppumisen merkiksi.

Nylander ihmetteli, paljonko puheaikaa on jäljellä, kun hänen edessään pöydällä olleessa paneelissa sekuntikello ei ilmeisesti juossut.

Keskustelu eteni näin:

– Anteeksi, puhemies – kun tässä ei lue mitään aikaa, niin, mun, tässä, niin en tiedä… olenko puhunut..?, Mikaela Nylander kysyi.

– Kohtapuolin, alkaisi olla aika käytetty, varapuhemies Pekkarinen vastasi.

– Okei! Hyvä! Ja sitten toinen asia! Ammatillinen koulutus, siinä säästöt astuvat voimaan vuonna 2017…, Nylander jatkoi puhumistaan.

Läsnä olleet kansanedustajat ratkesivat tahallisesta tai tahattomasta huumorista raikuvaan nauruun. Lähimpänä istuneet olivat lähes kaksin kerroin.

Vasta tämän jälkeen varapuhemies totesi ”no niin”. Nylander puhui lopulta vain muutaman lauseen eikä ylittänyt minuuttia kovinkaan paljon.

Varapuhemiehen saattoi arvella olevan hieman tavallista sallivampi. Aiemmin varapuhemies oli erehdyksessä sanonut häntä ”Nylundiksi” ja pyydellyt anteeksi, ja erehdys oli esillä torstainakin.

– Pikkuhiljaa varmasti totun siihen, että olen Nylund, ja nousen automaattisesti, Mikaela Nylander totesi varapuhemiehelle viime viikolla.

”Kiitos seurakunnalle”

Täysistunnon toinen hauska episodi koettiin iltakahdeksalta, kun Sdp:n kansanedustajat nousivat joukolla protestoimaan Yleisradion päätöksentekoon kaavailtuja muutoksia.

Sdp:n Ilkka Kantola tuli puhujakorokkeelle ja alkoi puhua Yleisradiosta. Esillä ollut lakiesitys koski kuitenkin kaupunkiraideliikennettä.

Varapuhemies Paula Risikko (kok.) keskeytti puhujan kysyen, onkohan hän oikealla asialla.

– Voi olla että olen väärällä asialla, Kantola vastasi nauraen erehdyksen huomatessaan ja selasi papereitaan.

Hän palasi puhumaan Ylestä seuraavan, oikean pykälän kohdalla.

– Kiitos aktiiviselle seurakunnalle, piispa Kantola totesi korjaajille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)