Verkkouutiset

Kommunikaattorin isä AL:lle: Tämä oli Nokian ratkaiseva virhe

Nokian Tampereen yksikön entisen vetäjän Mikko Terhon mielestä Nokian olisi pitänyt jatkaa oman MeeGO-käyttöjärjestelmänsä kehittämistä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Nokian bisnespuhelimen, eli kommunikaattorin, isänä tunnettu entinen Nokian Tampereen yksikön johtaja Mikko Terho sanoo Aamulehden haastattelussa pitävänsä Nokian ratkaisevana virheenä sitä, kun yhtiö päätti vuonna 2011 lopettaa oman MeeGo-käyttöjärjestelmänsä kehittämisen.

”Nokialla oli jo silloin sisäisiä ennusteita, että Androidin asema oli peruuttamaton”, Huawein Suomen tutkimusyksikön johtajana nykyisin toimiva Terho kertoo.

Hänestä MeeGon kehittämistä olisi pitänyt jatkaa. Se olisi Terhon mukaan voinut olla kovaa valuuttaa tietovuotaja Edward Snowdenin paljastusten jälkeisessä maailmassa. Rinnalle olisi kannattanut ottaa Android.

”Nokian ratkaisu olisi ollut EU-turvallinen ja ei Amerikasta riippuva. Se olisi nostanut Suomessa kehitetyn käyttöjärjestelmän arvoa”, Terho sanoo.

Hän kertoo, ettei Nokialla uskottu riittävästi omien insinöörien tekemiseen. Sen sijasta luotettiin Microsoftiin ulkopuolisena pelastajana.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)