Verkkouutiset

Neuvottelut afganistanilaisten turvapaikanhakijoiden paluusta etenivät

Suomalainen virkamiesdelegaatio on neuvotellut alkuviikosta Kabulissa sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nergin johdolla Afganistanin viranomaisten kanssa afganistanilaisten turvapaikanhakijoiden paluusta ja palauttamisesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Neuvotteluissa sovittiin, että maat tehostavat yhteistyötä vapaaehtoisesti Afganistaniin palaavien turvapaikanhakijoiden paluun järjestämisessä.

Suomen tavoitteena on yhteistyöpöytäkirja, joka koskee sekä afganistanilaisten turvapaikanhakijoiden vapaaehtoista paluuta että kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden palauttamista Afganistaniin.

Afganistan totesi neuvotteluissa olevansa edelleen sitoutunut vuonna 2013 Suomen ja Afganistanin välillä solmittuun kumppanuussopimukseen ja valmis täyttämään sopimuksen mukaiset velvoitteensa. Kumppanuussopimuksessa todetaan, että maat tekevät läheistä yhteistyötä palautuksissa ja laittoman maahantulon estämisessä.

Neuvottelut jatkuvat yhä sekä kahdenvälisesti että EU:n ja Afganistanin välillä.

Afganistanilaiset jättivät Suomessa vuonna 2015 irakilaisten jälkeen toiseksi eniten turvapaikkahakemuksia, yhteensä 5 214. Kuluvan vuoden aikana Afganistanin kansalaiset ovat olleet suurin turvapaikanhakijaryhmä, hakemuksia on tullut 19. huhtikuuta mennessä 522.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)