Verkkouutiset

MTV: Keskustan kenttäväki tyytyväisintä hallitukseen

Keskustalaisten ja kokoomuslaisten mielestä perussuomalaiset on saanut heikoiten läpi tavoitteitaan, selviää MTV:n kyselystä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Peräti 88 prosenttia MTV:n uutisten kyselyyn vastanneista keskustan piirihallitusten jäsenistä katsoi keskustan onnistuneen hallituksessa joko hyvin tai erittäin hyvin.

Kokoomuksessa tyytyväisten osuus on hiukan pienempi eli 81 prosenttia. Perussuomalaisten piiripäättäjistä sen sijaan vain 65 prosenttia arvioi puolueensa onnistuneen hyvin.

Keskustalaisten mielestä keskusta on saanut läpi parhaiten tavoitteitaan (79 %) ja kokoomus toiseksi parhaiten (20 %). Keskustalaisista vain prosentin mielestä perussuomalaiset on onnistunut parhaiten. Keskustalaiset kiittelevät maakuntauudistusta, biotalouden edistämistä ja talouskasvun tukemista.

Kokoomuslaisten mielestä kokoomus ja keskusta ovat saaneet parhaiten läpi tavoitteitaan hallituksessa (kummatkin 49 %). Kokoomuslaisista vain kolme prosenttia on sitä mieltä, että perussuomalaiset on saanut parhaiten läpi tavoitteitaan. Kokoomuslaiset ovat tyytyväisiä taloudenpitoon ja soten valinnanvapauteen.

Perussuomalaisten mielestä keskusta on saanut parhaiten läpi tavoitteitaan (40 %) ja perussuomalaiset itse toiseksi parhaiten (39 %). Maahanmuuton hillitseminen nähdään perussuomalaisten keskuudessa myönteisenä, mutta monet leikkaukset puolueen kannalta ikävinä.

Hallitusyhteistyölle keskustalaiset antavat arvosanan 8,2, kokoomuslaiset 7,6 ja perussuomalaiset 7,5.

Kyselyyn vastasi 56 prosenttia keskustan ja perussuomalaisten ja 69 prosenttia kokoomuksen piirihallitusten jäsenistä. Kyselyn toteutti MTV uutisille Corefiner 3.–21.12.2016.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)