Verkkouutiset

”Kiitos hallitus, että saa rakentaa omalle maalle”

Maa- ja metsätaloustuottajien keskusjärjestö MTK on tyytyväinen hallituksen lupaukseen lisätä maaseuturakentamisen ja -asumisen vapautta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

MTK:n mielestä strateginen hallitusohjelma linjaa oikeudenmukaisuutta maankäyttöön.

MTK kiittääkin hallitusta luonnonsuojelun vapaaehtoisuuden lisäämisestä ja ”oikeudesta rakentaa omalle maalle”.

Maankäytön ohjausvaltaa ja vastuuta siirretään valtiolta kunnille ja rakentaminen haja-asutusalueille helpottuu. Valtion alueidenkäyttötavoitteiden merkitystä maankäytön suunnittelussa selvennetään.

– Nämä linjaukset ovat erittäin tervetulleita maaseudun väelle ja maanomistajille, sanoo MTK:n ympäristöjohtaja Liisa Pietola.

– Positiivista on myös se, että suunnittelutarvealuesäännöksiä lievennetään, mikä tuo maanomistajille kaivattua vapautta ja oikeudenmukaisuutta omaisuutensa hallintaan. Lisäksi tarpeetonta ELY:jen valitusoikeutta kaavapäätöksiin rajoitetaan ja viranomaisille esitetään sitovia määräaikoja prosessien kestolle, lisää MTK:n maankäyttöasiantuntija Simo Takalammi.

MTK:n mukaan toteutuessaan hallituksen maankäyttölinjaukset palauttavat maanomistajien oikeuksia tasolle, joka vastaa huomattavasti nykytasoa paremmin perustuslaillista omaisuuden suojaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)