Verkkouutiset

PS:n Mika Niikko: Ei ohituskaistaa ISIS-jihadisteille

Kansanedustaja Mika Niikko (ps.) pitää käsittämättömänä Vantaan kaupungin sisäministeriölle antamaa lausuntoa ohituskaistan luomisesta taistelualueilta palaaville ISIS:n jihadisteille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Tilanteessa, jossa Vantaalla on yli 5 000 hakijaa vuokra-asuntojonossa, ei tällaisen ohituskaistan kehittäminen terroristisessa toiminnassa mukana olleille taistelijoille tule kuuloonkaan. Ei Vantaalla, eikä missään muuallakaan maassamme. Se on epäoikeudenmukaista omia kansalaisiamme kohtaan, Mika Niikko kirjoittaa Uuden Suomen blogissaan.

Hänen mukaansa Vantaan lausunnossa oli hyvääkin. Niikon mukaan sisäministeri Paula Risikon (kok.) pitäisi ottaa Vantaan vaatimus taistelualueilta tulevien henkilöiden maahan pääsyn estäminen vakavasti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Mikäli henkilön arvioidaan vaarantavan kansallista turvallisuutta, puheet kotouttamistoimista on epärealistisia, Niikko kirjoittaa.

Niikko kysyy, mikä on sellainen yhteiskunta, joka haluaa palkita henkilöitä, jotka haluavat vahingoittaa länsimaista yhteiskuntaa?

– Oikeudenmukaista olisi saattaa nämä henkilöt vastuuseen teoistaan, jolloin Ranskan esimerkin mukainen entisten jihadistien vangitseminen voisi tulla harkittavaksi, hän katsoo.

Niikon mielestä Suomen pitäisi myös kaikin keinoin estää niiden taistelijoiden palaaminen maahan, jotka ovat yhä konfliktialueilla.

– On pohjattoman naiivia ajatella, että tarjoamalla jihadisteille ohituskaistan ja pääsyn palvelujärjestelmämme piiriin nämä voimakkaasti radikalisoituneet henkilöt yhtäkkiä ”integroituisivat takaisin” yhteiskuntaamme, Niikko kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)