Verkkouutiset

Kirkkonummelle väliaikainen turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus – muitakin tulossa

Maahanmuuttovirasto avaa Kirkkonummelle väliaikaisen turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Turvapaikanhakijoiden kasvaneen määrän vuoksi Helsingin vastaanottokeskukset ovat täynnä, joten Maahanmuuttovirasto on sopinut Aktiivikeskus kiinteistöjen kanssa väliaikaisen vastaanottokeskuksen perustamisesta, jotta Helsingin keskusten tilanteeseen saadaan apua.

Kirkkonummelle perustettavaan keskukseen voidaan majoittaa enintään 250 henkilöä. Sopimus on tehty määräaikaisena kolmen kuukauden ajaksi.

– Suurin osa turvapaikanhakijoista jättää turvapaikkahakemuksen pääkaupunkiseudulla ja siksi Helsingin keskukset ovat täyttyneet nopeasti. Kustannussyistä on järkevää majoittaa turvapaikanhakija turvapaikkamenettelyn alkuvaiheessa hakemuspaikkakunnalla tai sen läheisyydessä, virasto selittää.

Kun poliisi ja Maahanmuuttovirasto ovat haastatelleet hakijan, hänet voidaan siirtää toiselle paikkakunnalle.

Lisäksi Maahanmuuttovirasto on sopinut uusien Suomen Punaisen Ristin ylläpitämien vastaanottokeskusten perustamisesta Harjavaltaan ja Tornioon Rovaniemen vastaanottokeskuksen yhteyteen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)