Verkkouutiset

Maahanmuuttovirasto laskee tulijat eri tavalla kuin muissa maissa – ”ei ihme, että Suomi on niin vetovoimainen”

Kansanedustaja Wille Rydman löysi syyn, miksi Suomen maahanmuuttoviraston turvapaikkaluvut poikkeavat olennaisesti Eurostatin tilastojen luvuista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Wille Rydman kirjoitti alkuviikosta blogissaan pakolaistilanteista verraten Eurostatin tilastojen perusteella pohjoismaissa tehtyjä turvapaikkaratkaisua.

Rydman on ihmetellyt tästä saamaansa arvostelua, koska Eurostatilla päätökset hakijoista on tilastoitu yhtenäisten kriteerien mukaan.

– Kansallisilla maahanmuuttoviranomaisilla kun on myös toisistaan poikkeavia tilastointitapoja. Ihmettelin silti, kun Suomen Maahanmuuttoviraston viralliset luvut poikkesivat niin olennaisesti Eurostatin tilastoista, Wille Rydman kirjoittaa Facebookissa.

Hän sanoo lähteneensä oikein penkomaan asiaa, jolloin ”paljastuikin todella kummallinen käytäntö Suomen Maahanmuuttoviraston tilastointitavoista”.

– Kun vertaa tätä tilastoa (linkki) (jolla jotkut yrittivät osoittaa väitteitäni vääriksi) tähän tilastoon (linkki), huomataan, että Maahanmuuttovirasto laskee myös Dublin-tapaukset – joissa siis turvapaikanhakija on lähetetty takaisin siihen maahan, joka on vastuussa hänen turvapaikkakäsittelystään – KIELTEISIKSI päätöksiksi, Rydman toteaa.

– Tämä on erittäin omituinen tapa tilastoida, koska oikeastihan Maahanmuuttovirasto ei ole Dublin-tapauksissa antanut päätöstä LAINKAAN, vaan todennut, ettei Suomi ole vastuussa tämän hakijan turvapaikkahakemuksen käsittelystä.

Hänen mukaansa ”erityisen omituisiksi maahanmuuttoviraston graafit tekee se, että myönteisten päätösten kohdalla myöntämisen perusteet on eritelty luokittain, mutta kielteisten päätösten kohdalla – joihin jostain kummallisesta syystä myös Dublin-tapaukset on laskettu – ei erittelyä ole tehty ollenkaan”.

– Tästä voisi epäluuloisempi saada sellaisenkin kuvan, kuin kielteisten päätösten määrä olisi tarkoituksellisesti haluttu esittää korkeampana kuin mitä se todellisuudessa on.

Kun Dublin-tapaukset siivotaan tilastoista pois, paljastuu Rydmanin mukaan ”suomalainen turvapaikkakäytäntö somalien ja irakilaisten kohdalla todella pohjoismaisittain aivan epätavallisen lepsuksi, aivan kuten blogissani totesin”.

– Ei siis ole ihme, että Suomesta on muodostunut näille kansallisuuksille niin tavattoman vetovoimainen kohdemaa, Wille Rydman sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)