Verkkouutiset

IL: Näin Mannerheim joi vielä yli 70-vuotiaana – kirja kertoo marsalkan upeasta elämäntyylistä

Suomen Marsalkka Mannerheim järjesti hienoja päivällisiä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

C.G.E Mannerheim (1867-1951) eli ylellistä elämää Helsingin Kaivopuiston arvoalueella sijainneessa 300 neliön omakotitalossa. Aamu alkoi kylmällä kylvyllä, voimistelulla ja palvelijoiden kattamalla aamiaisella.

Iltalehti kertoo paperiversiossaan Mannerheimin yksityiselämästä. Sitä valotetaan historioitsija Henrik Meinanderin uudessa kirjassa Gustaf Mannerheim – Aristokraatti sarkatakissa.

Meinanderin mukaan Mannerheim lounasti tavallisesti Helsingin hienoimmissa ruokapaikoissa kuten Kämpissä tai Savoyssa. Illalla ohjelmaan kuuluivat juhlat, kutsut tai illalliskonsertit. Päivällisiä marsalkka järjesti mielellään.

Mannerheimin talollaan järjestämissä iltamissa kiinnitettiin erityistä huomiota vieraiden sijoitteluun. Huomioon otettiin asema, persoona ja kielitaito. Mannerheimin kerrotaan olleen voimakkaan kiinnostunut ihmisten ulkoisista ominaisuuksista ja viestinnästä, kuten kehonkielestä. Meinander kirjoittaa Mannerheimin arvioineen ihmisiä samaan tapaan kuin tarkasteli hevosia.

Uutuuskirjan mukaan Mannerheim ei sylkenyt lasiin. Mies nautti vielä yli seitsemänkymppisenäkin tavallisesti pari snapsia, oluen ja muutaman lasin viiniä päivällisen kanssa. Hän saattoi myös ivata heitä, jotka läikyttivät piripintaan täytettyjä snapseja.

Sodan aikana Mannerheim ei esiintynyt päihtyneenä.

”Koska hän oli isokokoinen ja hyväkuntoinen mies ja vieläpä nautiskellut sellaisia määriä Venäjän-ajoistaan lähtien, hänen ei tiedetä esiintyneen sotavuosina juovuksissa”, Henrik Meinander kirjoittaa.

Marsalkkaa heikommin viinaa kestäneet kenraalit saivat osakseen piikittelyä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)