Verkkouutiset

Kokoomuksen Mäkelä sääntelystä: Emme pärjää ilman joustavampaa ajattelua

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Outi Mäkelä toivoo, että hallitusohjelman mukaisia toimia sääntelyn keventämiseksi lähdetään viemään eteenpäin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen eduskuntaryhmän ensimmäinen varapuheenjohtaja Outi Mäkelä harmittelee yhteiskuntasopimuksen kaatumista, Hän huomauttaa, että hallitusohjelman mukaisia toimia työelämän ja yritystoiminnan sääntelyn keventämiseksi on nyt ryhdyttävä viemään rivakasti täytäntöön.

– On saatava lisää työtä suomalaisille ja lisää suomalaisia töihin. Yrityksiä rasittavaa sääntelyä on saatava purettua ja toimintaa estäviä normeja kevennettävä viipymättä. Kuten kokoomus on moneen otteeseen aiemmin esittänyt, tulee kauppojen aukioloajat vapauttaa kokonaan. Myös työllisyyden vahvistamisesta ja työsuhteen ehdoista on voitava aiempaa laajemmin sopia paikallisesti, Mäkelä luettelee tiedotteessaan.

Hän muistuttaa, että hallitusohjelmaan on kirjattu, että hallitus käynnistää tarvittavat työaikalainsäädännön ja muun työlainsäädännön uudistukset, jotka tukevat paikallisen sopimisen edistämistä, sekä vahvistavat henkilöstön asemaa yritysten päätöksenteossa.

Mäkelä lisää, että hallitusohjelmaan on kirjattu myös, että hallitus pidentää koeaikaa, mahdollistaa alle vuoden määräaikaisen työsuhteen ilman eri perustetta ja joustavoittaa takaisinottovelvoitetta irtisanomistilanteessa, sekä kehittää muutosturvaa.

Outi Mäkelä huomauttaa, että kuluneen kesän aikana on uutisoitu tiheään tapauksista, joissa turhan tiukka sääntely on tarpeettomasti hankaloittanut yritystoimintaa.

Medianäkyvyys on Mäkelän mukaan omiaan nostamaan esiin säännöksiä, joihin olisi tarpeen puuttua.

– On hienoa, että normien keventämisestä keskustellaan innokkaasti, sillä sääntely saattaa usein mennä yli arkiymmärryksen. Normiähkyyn kriittisesti suhtautuva asenne on askel oikeaan suuntaan. Suomi on niin pieni maa, ettemme pärjää ilman joustavampaa ajattelua, hän sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)