Verkkouutiset

Poliisilla ei ole keinoa puuttua huonoilla renkailla talvella ajaviin kuorma-autoihin

Talvella liikkuvissa kuorma-autoissa on Liikenneturvan mukaan pääosin hyvät renkaat, mutta talviajan rengasmääräyksiä pitäisi tiukentaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Liikenneturvan mukaan Suomen teillä talvella liikkuvissa kuorma-autoissa on pääosin hyvät renkaat. Suomessa olisi syytä tiukentaa raskaiden ajoneuvojen talviajan rengasmääräykset naapurimaiden tapaan. Nyt liikennevalvonnassa ei ole mahdollista puuttua niihin tapauksiin, joissa renkaat eivät täytä turvallisen talviliikenteen edellytyksiä.

Suomessa kuorma- ja linja-autoille on samat rengasvaatimukset kesät talvet. Kulutuspinnan urasyvyydeksi riittää talvellakin 1,6 millimetriä, ja paripyörissä saa toinen rengas olla tätä sileämpi. Talvirenkaiden käyttövaatimus joulu-helmikuussa ei koske kuorma- ja linja-autoja. 

Liikenneturva muistuttaa, että Ruotsissa, Norjassa ja Venäjällä on viime vuosina säädetty kuorma- ja linja-autoille talviajaksi rengasmääräyksiä, joilla pyritään turvaamaan liikenteen sujuvuus ja turvallisuus huonoissa keliolosuhteissa.

Tiukimmat vaatimukset ovat Norjassa, jossa vaaditaan talviaikana vähintään viiden millimetrin kulutuspinta ja erityisesti talvikäyttöön tarkoitetut renkaat kaikissa pyörissä koskien myös perävaunuja. Myös Suomessa on Liikenneturvan mukaan esitetty aloitteita siitä, että talviajaksi tulisi raskaille ajoneuvoille säätää nykyistä tiukemmat rengasvaatimukset.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)