Verkkouutiset

Lännen Media: Lasten kännykän käyttö kasvanut koulumatkoilla

Lapset näpyttelevät yhä useammin kännykkää koulumatkoillaan, kertoo Lännen Media.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

IF:n teettämän kyselyn mukaan lapset käyttävät puhelinta yhä enemmän koulumatkan aikana.

Puhelimen käytön lisääntymistä on tapahtunut erityisesti 10-12-vuotiaiden lasten joukossa. Heistä jo lähes joka viides kuuntelee musiikkia tai viestittelee puhelimella koulumatkallaan liikenteessä liikkuessaan. Erityisesti musiikin kuuntelu on kaksinkertaistunut viime vuoden tutkimustuloksiin verrattuna.

Kyselyyn vastanneista lapsista 13 prosenttia kertoo kuuntelevansa kännykästä musiikkia, 12 prosenttia lapsista puhuu puhelimessa tai kirjoittaa tekstiviestejä koulumatkan aikana ja 9 prosenttia kertoo pelaavansa kännykällä pelejä koulumatkoilla.

Tutkimuksen mukaan lapset ovat myös sosiaalisia koulumatkojensa aikana: 70 prosenttia lapsista kertoo juttelevansa ja 23 prosenttia leikkivänsä kavereidensa kanssa koulumatkoillaan.

Lisäksi tutkimuksesta kävi myös ilmi, että 57 prosenttia kyselyyn vastanneista lapsista kulkee muuta kuin heille opetettua koulureittiä. Osa lapsista kertoo syyksi sen, että kaverit kulkevan eri reittiä, ja 39 prosenttia lapsista kulkee eri reittiä pelkästä vaihtelun halusta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)