Verkkouutiset

Hakkereita päiväksi kylään: LähiTapiola testaa sisäisiä järjestelmiään

LähiTapiola testaa järjestelmiensä luotettavuutta kutsukilpailun avulla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

LähiTapiola kutsuu 12. joulukuuta hakkeritiimejä LähiTapiolan pääkonttoriin testaamaan henkilökuntansa käyttöön tarkoitetun järjestelmän tietoturvaa.

LähiTapiolan Hack Day 2015 on tietoturvallisuuden asiantuntijoille suunnattu tietoturvakilpailu. Sen tavoitteena on testata LähiTapiolan henkilökunnan käyttöön tarkoitetun järjestelmän tietoturvaa.

Jos mukaan kutsutut hakkerit löytävät järjestelmästä tietoturvahaavoittuvuuksia, heille maksetaan havainnoista rahalliset palkkiot.

– Kutsumme päivään mukaan kaikki asiasta kiinnostuneet. Tavoitteena on saada päivän ajaksi LähiTapiolaan noin 4-6 hakkeritiimiä. Tapahtumaan voi hakea mukaan hakemuksella, ja sen jälkeen jury valitsee hakijoiden joukosta tiimit, jotka kutsutaan varsinaiseen tapahtumaan, LähiTapiolan tietoturvapäällikkö Leo Niemelä kertoo.

Uudessa sisäiseen käyttöön tarkoitetussa järjestelmässä käsitellään muun muassa LähiTapiolan henkilökunnan käyttöoikeuksia.

– Haluamme varmistaa, että se toimii viimeisen päälle myös tietoturvan osalta. Tämän vuoksi se annetaan hakkereiden käsiin päiväksi. Kilpailun säännöt pitävät huolen siitä, että tietoturvatestaus ei aiheuta haittaa henkilötietojen turvallisuudelle tai palvelun normaalille käytölle, Niemelä kertoo.

Hänen mukaansa päivän aikana löydetyt tietoturvahaavoittuvuudet raportoidaan LähiTapiolan ja F-Securen ammattilaisista koostuvalle jurylle. Mikäli ongelmia löytyy, ne korjataan mahdollisimman nopeasti.

Palkintojen suuruus määritellään myöhemmässä vaiheessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)