Verkkouutiset

Suomalaismepin mukaan vapaakauppasopimuksen tulee täyttää neljä vaatimusta

Nyt valmisteilla oleva sopimus on läpinäkyvämpi kuin yleisesti puhutaan, kertoo euroedustaja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri (sd) kirjoittaa sunnuntain Aamulehdessä TTIP-sopimuksesta. Kumpula-Natrin mukaan hänen edustamallaan sosiaalidemokraattisella S&D-ryhmällä on neljä vaatimusta, jotta se voi tukea kauppasopimuksen toteutumista.

Kumpula-Natrin mukaan sopimus ei saa haitata työntekijän oikeuksia, yleishyödyllisiä palveluita ei saa sisällyttää sopimukseen eikä sijoittajan ja valtion väliin tarvittaisi välttämättä riitojenratkaisumekanismia. Lisäksi sekä EU:n että Yhdysvaltojen tulisi ottaa käyttöön tiukimmat standardit ympäristö-, kuluttajansuoja-, kansanterveys- ja kulttuuriasioissa.

– Haasteena ovat erilaiset suojausperiaatteet. Euroopassa tuotetta ei saa myydä ennen kuin se on todettu turvalliseksi. Yhdysvalloissa tuotetta saa myydä, jollei sitä ole todettu vaaralliseksi, Kumpula-Natri kirjoittaa.

Kumpula-Natrin mukaan nyt valmisteilla oleva sopimus on huomattavasti läpinäkyvämpi kuin aiemmat kauppasopimukset, vaikka sitä onkin arvosteltu salamyhkäisyydestä.

– EU on nyt julkistanut neuvottelutavoitteensa, koostaa neuvottelukierrosten jälkeen infopaketin sisällöstä ja kertoo mitä lobbareita on kuultu, hän kertaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)