Verkkouutiset

Kokoomusnuoret haluaa EU:lle puolustuskomissaarin

Kokoomusnuorten mielestä taatakseen oman turvallisuutensa ja aseman globaalisti merkittävänä toimijana Euroopan unionin on tiivistettävä merkittävästi yhteistyötään puolustuksessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Euroopan radikaalisti muuttunut turvallisuusympäristö ja epävarmuus USA:n sitoumuksista Euroopan puolustamiseen vaatii eurooppalaisen puolustusyhteistyön voimakasta tiivistämistä. Tämä vaatii sekä periaatteellista sitoutumista että käytännön toimia, Kokoomusnuorten puheenjohtaja Daniel Sazonov sanoo.

Hänen mukaansa unionin jäsenmaiden on annettava selkeät sitoumukset kaikkien EU-kansalaisten turvallisuuden takaamiseksi. Käytännössä tämä vaatii paitsi jäsenmaiden kansallisen puolustuskyvyn lisäämistä myös yhteiseurooppalaisten joukkojen vahvistamista.

Myös ulkopolitiikassa EU:n on otettava aiempaa yhtenäisempi ja aktiivisempi rooli.

– Uudessa tilanteessa yksikään eurooppalainen valtio ei pärjää yksin. Erityisesti Suomen kaltaiselle pienelle jäsenmaalle tiiviimpi puolustusyhteistyö on tärkeää. Suomen tuleekin ajaa voimakkaasti EU:n yhteistä puolustusta. Esitetty puolustusrahasto materiaalihankintoihin on hyvä alku, mutta tarvitaan vielä paljon kunnianhimoisempaa etenemistä, toteaa Sazonov.

Hänen mielestään yksi konkreettinen toimenpide olisi puolustuskomissaarin tehtävän perustaminen.

– Komissiossa ei ole tällä hetkellä henkilöä, jonka tehtävänä olisi nimenomaan puolustuspoliittisten kysymysten hoitaminen. Nyt, kun turvallisuuteen ja puolustukseen liittyvät kysymykset ovat olleet pinnalla viime aikoina ja niissä on valmiutta edetä, on puolustuskomissaarille tilausta, Sazonov katsoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)