Verkkouutiset

Kirkon jätti eilen 2600 jäsentä – tänään jo yli tuhat

Kirkosta eroaminen jatkuu kiivaana.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eroakirkosta.fi-palvelun saamien palautteiden perusteella kirkosta eroamisen syyt ovat nyt arkkipiispa Kari Mäkisen kommentit, kirkon luopuminen Raamatun sanasta ja kirkon myönteinen suhtautuminen homoseksuaaleihin sekä tasa-arvoiseen avioliittolakiin.

Eilinen oli tämän vuoden päiväkohtainen ennätys kirkosta eroamisessa. Myös tästä päivästä on tulossa merkittävä eroamispäivä. Kello 11.00 mennessä kirkosta on eronnut 1052 jäsentä.

Perjantaina kirkosta eronneiden keski-ikä oli 41,2 vuotta. Normaalisti kirkosta eroaja on kolme vuotta nuorempi. Miesten osuus korostui eilisissä eroissa, sillä noin 65 prosenttia eroajista oli miehiä. Normaalisti marraskuussa miehiä eroajista on noin 55 prosenttia.

Kirkosta eroaminen on nyt selvästi aktiivisempaa maakunnissa kuin etelän suurissa kaupungeissa.

– Nyt näyttää olevan vähän samanlainen tunnelma, kuin 2010 Ajankohtaisen kakkosen “homoillan” aikana. Tällä kertaa syytösten kohteena on arkkipiispa Kari Mäkinen. Kirkon moniäänisyys näyttäisi karkottavan vuoroin liberaaleja, vuoroin konservatiiveja, toteaa eroakirkosta.fi-palvelun toinen perustaja ja Vapaa-ajattelijain liiton puheenjohtaja Petri Karisma.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)