Verkkouutiset

HSL tahtoo mahdollisen henkilöautojen kilometriveron tuoton itselleen

Ehdotetun kilometriveron tuotot pitää saada Helsingin seudulla osaksi liikennejärjestelmän rahoituspakettia, Helsingin seudun liikenne (HSL) vaatii.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

HSL:n hallitus pitää liikenne- ja viestintäministeriön työryhmän linjauksia ajoneuvo- ja autoveron korvaavasta valtakunnallisesta kilometriverosta pääosin kannatettavina.

– Jos henkilöauton verotus muutetaan kokonaan käyttöön perustuvaksi, ihmisten liikkumistottumukset muuttuvat ja liikennejärjestelmän kapasiteetin hyödyntäminen tehostuu, HSL:n tiedotteessa sanotaan.

– Kilometriveron tuotto tulee kohdistaa sen alueen liikennejärjestelmän kehittämiseen, jolta vero kerätään. Tämä on erityisen tärkeää Helsingin metropolialueella, jotta pystymme vastaamaan joukkoliikenteen kasvavaan kysyntään ja turvaamaan liikenneverkon ylläpidon ja parantamisen, HSL:n liikennejärjestelmäosaston johtaja Sini Puntanen sanoo.

Hänen mukaansa kilometriverolla voitaisiin lisätä joukkoliikenteen käyttöä etenkin Etelä-Suomessa ja kaupunkimaisissa kunnissa, joissa joukkoliikennetarjonta on kattavaa.

– Tämä vähentäisi kasvavan Helsingin seudun ruuhkia ja sujuvoittaisi siten joukkoliikennettä ja tavaraliikennettä.  Myös henkilöautolla liikkuva hyötyy ruuhkien vähentymisestä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)