Verkkouutiset

Keskusta lyttää kehysriihen päätökset – ”Oppivelvollisuuden jatkaminen tulee kalliiksi”

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen sanoo hallituksen epäonnistuneen työllisyyspolitiikassa. Siksi Suomi on hänen mukaansa näköalattomien leikkausten ja veronkorotusten tiellä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Hallitus ei ole saanut Suomen taloutta nousuun. Kehysriihessä sovittu riekaleinen kasvupakettikaan ei Suomea nosta. Enemmän siinä taitaa olla kyse SDP:n puheenjohtajavaalista, Kimmo Tiilikainen sanoo.

Hänen mukaansa Suomi olisi tarvinnut keskustan tarjoileman miljardiluokan kasvurahaston ja välittömiä toimia työllistävien pienten ja keskisuurten yritysten tukemiseksi.

– Verotuksen kiristyminen vaikeuttaa mahdollisuuksia saada aikaan uusia työpaikkoja ja kasvua. Kotimainen kysyntä hiipuu.

Kimmo Tiilikaisen mukaan lapsilisien leikkaus on sinipunapuolueilta kova, mutta ei ensimmäinen suomalaisia perheitä koskeva arvovalinta. Jo aiemmin hallitus on päättänyt pienten lasten kotihoidontuen leikkauksesta ja lapsilisien indeksikorotusten jäädyttämisestä. Nyt indeksejä jäädytetään laajemminkin. Pienituloisten tilanne muuttuu yhä tukalammaksi.

– Lapsilisien leikkauksen sijaan hallituksen pitäisi perua menojen lisäykset, kuten oppivelvollisuusiän pidentäminen ja kotihoidontuen leikkaukset, hän katsoo.

Tiilikainen toteaa, että oppivelvollisuuden jatkaminen tulee kalliiksi veronmaksajille eikä ratkaise pahentunutta nuorisotyöttömyyttä.

Tiilikainen ei ihmettele vasemmistoliiton lähtöä hallituksesta.

– Tätä epäoikeudenmukaisempaa politiikkaa on ollut vaikea nähdä. On kuitenkin syytä muistaa, että vasemmistoliitto on tähän saakka kolme vuotta siunannut kokoomuksen ja SDP:n kovan leikkauslinjan ja vastaa niistä päätöksistä myös oppositiossa, hän sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)