Verkkouutiset

Suomesta on tulossa oman kehitysapunsa suurin vastaanottajamaa

EU:n kehitysavusta kului tuoreen raportin mukaan viime vuonna 17 prosenttia EU-maiden omien sisäisten menojen kattamiseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kehitysyhteistyön kattojärjestö Kepa kertoo, että AidWatch-raportin mukaan EU:n kehitysavusta 17 prosenttia kului viime vuonna EU-maiden omien sisäisten menojen kattamiseen.

EU-maat raportoivat kehitysyhteistyönä muun muassa avunantajamaiden omien rajojen sisällä kertyneitä pakolaiskustannuksia. Suomessa tämä luku oli raportin mukaan 35,2 miljoonaa euroa viime vuonna.

Kepan mukaan se tarkoittaa, että Suomesta on hyvää vauhtia tulossa oman kehitysapunsa suurin vastaanottajamaa.

Kepan toiminnanjohtaja Timo Lappalaisen mielestä on huolestuttavaa valtavien humanitaaristen kriisien keskellä, että entistä pienempi osuus Suomen ja EU:n kehitysyhteistyöstä tavoittaa kaikkein köyhimmät.

– Samaan aikaan apua ohjataan yhä enemmän yksityisen sektorin kautta. Köyhimmät valtiot ovat harvoin houkuttelevia investointikohteita, Lappalainen toteaa Kepan tiedotteessa.

Yksityisen sektorin vahvempaan rooliin liittyy hänen mukaansa muitakin kysymyksiä, sillä samojen avoimuus- ja tilivelvollisuussääntöjen pitäisi koskea kaikkea kehitysyhteistyötä.

– Yksityisen sektorin tuen osalta on vaikea saada tietoa todellisista kehitysvaikutuksista, Lappalainen huomauttaa.

AidWatch-raportin on julkaissut eurooppalaisten kehitysjärjestöjen kattojärjestö CONCORD.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)