Verkkouutiset

Uutta säädöstä haukutaan naurettavaksi – ”Suomessa on nyt satojatuhansia rikollisia”

Kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) ihmettelee patruunoiden kotisäilytykseen liittyvää sääntelyä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Turvallisuus- ja kemikaalivirasto TUKES tiedotti tänään uuden räjähteiden valmistuksen, käsittelyn ja varastoinnin turvallisuusasetuksen mukaisista vaatimuksista”, Mikko Kärnä toteaa tiedotteessaan.

Hänen mukaansa patruunoiden kotisäilytykseen vaaditaan uusien vaatimusten mukaisesti tästä eteenpäin ”30 minuutin palorasituksen kestävä kaappi, joka on merkitty räjähdemerkinnällä, varastoinnista vastaavan henkilön yhteystiedoilla sekä tupakoinnin ja avotulenteon kieltävillä merkinnöillä”.

Asetus koskettaa Kärnän mukaan kaikkia suomalaisia metsästys- ja ampuma-aseharrastajia.

”Tähän asti vaatimus on ollut vain säilyttää patruunat ja ruuti riittävän huolellisesti ja varovaisesti lukitussa kaapissa siten, että ne eivät joudu asiattomien haltuun”, hän toteaa.

Mikko Kärnä vaatii asetuksen kumoamista patruunoiden kotisäilytyksen osalta.

”Hallitus on sitoutunut tarpeettomien normien purkamiseen ja tässä on päinvastoin luotu uusi sellainen. Aiempi vaatimus patruunoiden kotisäilytyksestä on täysin riittävä. Suomessa on tällä hetkellä satoja tuhansia ’rikollisia’, koska tuollaisia kaappeja ei käytössä ole”, Kärnä sanoo.

Kärnä kuvaa ”täysin naurettavaksi”, että kotona oleva kaappi vaaditaan merkitsemään omilla yhteystiedoilla ja erillisillä tupakoinnin ja avotulenteon kieltävillä merkinnöillä.

”Sisätiloissa kotona tupakoidaan nykyään varsin vähän, saati että se tehtäisiin patruunoiden vieressä, ja vielä vähemmän kotona poltetaan avotulia”, toteaa Kärnä.

Asetusten mukaisten kaappien hankinta ja niiden merkitseminen aiheuttaa Kärnän mielestä kohtuuttomat lisäkustannukset metsästys ja ampuma-aseharrastajille.

”Toivon todella, että työ- ja elinkeinoministeriössä ryhdytään välittömästi toimenpiteisiin asetuksen muuttamiseksi patruunoiden kotisäilytyksen osalta. TUKESn antamassa tiedotteessa vaatimus kaappien merkitsemisestä ohitettiin ylimalkaisesti, vaikka asetuksessa on sille selkeät vaatimukset. Taisivat itsekin ymmärtää asian naurettavuuden”, Kärnä sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)