Verkkouutiset

Kansalaisaloitteessa Yle-verosta luopumisesta jo yli 15 000 nimeä

Kansalaisaloite Yle-veron lakkauttamisesta on saanut kerättyä jo yli 15 000 allekirjoitusta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Aloite avautui allekirjoituksille maanantaina 15. helmikuuta oikeusministeriön ylläpitämässä Kansalaisaloite.fi -verkkopalvelussa. Ensimmäisenä nimienkeräyspäivänä kansalaisaloite keräsi yli 4000 kannatusilmoitusta.

Torstaina kansalaisaloite ylitti 15 000 kannatusilmoituksen rajan.

Kansalaisaloitteessa esitetään, että eduskunnan on ryhdyttävä asianmukaisiin toimenpiteisiin Yle-veron lakkauttamiseksi. Aloitteessa ehdotetaan, että jatkossa Yleisradio voi rahoittaa toimintansa esimerkiksi maksukortilla ja/tai mainoksilla.

– Yle-veroa voidaan pitää monessakin suhteessa epäoikeudenmukaisena verona. Ohjelmiston taso on paikoin ala-arvoista, uutisointi ei ole neutraalia ja lisäksi Yleisradion toiminta vääristää markkinoita aiheuttaen vaikeuksia media-alalle. Ja tästä kansa on laitettu maksamaan pakolla. Tähän pitää puuttua. Silmiä ei voi sulkea tosiasioilta, perustelee aloitteen vireille pannut Aleksi Hernesniemi.

Kansalaisaloite, joka ylittää 50 000 kannatusilmoituksen rajan, päätyy eduskunnan käsiteltäväksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)