Kansalaisaloitteessa Yle-verosta luopumisesta jo yli 15 000 nimeä

Kansalaisaloite Yle-veron lakkauttamisesta on saanut kerättyä jo yli 15 000 allekirjoitusta.

  • LKS 20130422  LKS 20130321 Liput liehuvat YLEn Iso Pajan edustalla Helsingin Pasilassa 3. maaliskuuta 2013. LEHTIKUVA / PEKKA SAKKI

    Aloitteessa ehdotetaan, että jatkossa Yleisradio voi rahoittaa toimintansa esimerkiksi maksukortilla ja/tai mainoksilla.

    ()

Aloite avautui allekirjoituksille maanantaina 15. helmikuuta oikeusministeriön ylläpitämässä Kansalaisaloite.fi -verkkopalvelussa. Ensimmäisenä nimienkeräyspäivänä kansalaisaloite keräsi yli 4000 kannatusilmoitusta.

Torstaina kansalaisaloite ylitti 15 000 kannatusilmoituksen rajan.

Kansalaisaloitteessa esitetään, että eduskunnan on ryhdyttävä asianmukaisiin toimenpiteisiin Yle-veron lakkauttamiseksi. Aloitteessa ehdotetaan, että jatkossa Yleisradio voi rahoittaa toimintansa esimerkiksi maksukortilla ja/tai mainoksilla.

– Yle-veroa voidaan pitää monessakin suhteessa epäoikeudenmukaisena verona. Ohjelmiston taso on paikoin ala-arvoista, uutisointi ei ole neutraalia ja lisäksi Yleisradion toiminta vääristää markkinoita aiheuttaen vaikeuksia media-alalle. Ja tästä kansa on laitettu maksamaan pakolla. Tähän pitää puuttua. Silmiä ei voi sulkea tosiasioilta, perustelee aloitteen vireille pannut Aleksi Hernesniemi.

Kansalaisaloite, joka ylittää 50 000 kannatusilmoituksen rajan, päätyy eduskunnan käsiteltäväksi.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.