Kansalaisaloite Yle-veron lakkauttamisesta kerännyt kolmessa päivässä yli 10 000 nimeä

Kansalaisaloite Yle-veron lakkauttamisesta avautui allekirjoituksille maanantaina. Tänään keskiviikkona nimiä on jo yli 10 000.

  • LKS 20100322 : Yleisradio Pasilassa 12. maaliskuuta 2010.
 LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

    Kansalaisaloite Yle-veron lakkauttamisesta kerää kannatusta.

    ()

Ensimmäisenä nimienkeräyspäivänä maanantaina kansalaisaloite keräsi yli 4000 kannatusilmoitusta. Keskiviikkona alkuillasta aloite ylitti 10 000 kannatusilmoituksen rajan.

Kansalaisaloitteessa esitetään, että eduskunnan on ryhdyttävä asianmukaisiin toimenpiteisiin Yle-veron lakkauttamiseksi.

Kansalaisaloitteen vireille panija Aleksi Hernesniemi perustelee aloitetta muun muassa sillä, että Yleisradion merkittävä rooli media-alalla vaikeuttaa kaupallisen median toimintaa. Aloitteessa ehdotetaan, että jatkossa Yleisradio voi rahoittaa toimintansa esimerkiksi maksukortilla ja/tai mainoksilla.

Kansalaisaloite Yle-veron lakkauttamisesta on avoinna kannatusilmoituksille 15. elokuuta asti.

Kansalaisaloite, joka ylittää 50 000 kannatusilmoituksen rajan, menee eduskunnan käsiteltäväksi.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.