Verkkouutiset

Kalastajat maksaneet kalastusmaksunsa aiempaa innokkaammin

Tällä hetkellä uuden Kalastonhoitomaksun on suorittanut yli 117 000 kalastajaa, mikä on yli 20 000 enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Parhaimpina päivinä kalastusmaksun suorittaa nyt 2000 kalastajaa. Vuosimaksu on 39.

– Kalastus tuskin on lisääntynyt, mutta kalastajat kokevat uuden kalastuslain tuoman Kalastonhoitomaksun mielekkäämmäksi kuin aikaisemmat maksut, Metsähallituksen ylitarkastaja Mikko Malin arvioi.

Suuntaus osoittaa, että yhä harvempi kalastaa luvatta. Aikaisemmin kalastajat maksoivat ensin kalastuksenhoitomaksun, jolla ei vielä voinut kalastaa missään, ja sen lisäksi viehekalastusmaksun jokaisen entisen läänin alueelle erikseen. Uusi laki yhdisti nämä maksut Kalastonhoitomaksuksi.

Kalastonhoitomaksulla saa oikeuden kalastaa vieheellä yhdellä vavalla suurella osalla Suomen vesialueista. Erillinen vesialueenomistajan myöntämä viehekalastuslupa tarvitaan vielä vaelluskalavesistöjen koski- ja virta-alueilla sekä alueille, joilla on ELY-keskuksen päätöksen nojalla toimiva erityiskalastuskohde.

Alueita, joilla ei saa viehekalastaa pelkästään Kalastonhoitomaksulla, ollaan keräämässä uuteen Kalastusrajoitus.fi-palveluun. Palvelu on jo julkinen, muttei sisällä vielä kaikkia rajoitus- tai kieltoalueita.

Maksu on pakollinen kaikille 18–64-vuotiaille kalastajille, jotka kalastavat muuten kuin onkimalla, pilkkimällä tai silakkalitkalla.

Viime vuonna koko vuoden kalastusmaksuja maksoi 207 000 kalastajaa. Tänä vuonna kalastusmaksun suorittajien määrä näyttää nousevan selvästi viime vuoden luvusta.

Kalastonhoitomaksun voi lunastaa Eräluvat.fi -verkkokaupasta, palvelunumerosta 020 69 2424, useimmista luontokeskuksista ja R-kioskeista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)