Verkkouutiset

Kajaanin ja Loviisan seudut äkillisen rakennemuutoksen alueiksi

Valtioneuvosto nimesi torstaina Kajaanin ja Loviisan seudut äkillisen rakennemuutoksen alueiksi ensi vuoden loppuun saakka.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kajaanin seutu eli Kajaani, Sotkamo, Ristijärvi, Vaala ja Paltamo nimettiin äkillisen rakennemuutoksen alueeksi, koska Talvivaara Sotkamo Oy:n konkurssi vaarantaa Kainuun aluetalouden elpymisen metsäteollisuuden rakennemuutoksen jäljiltä.

Talvivaaran kaivos on työllistänyt Kainuun alueella yli tuhat työntekijää suoraan ja välillisesti. Tällä hetkellä konkurssipesä on palkannut määräaikaisiin työsuhteisiin noin 400 työntekijää.

Valtioneuvosto valtuutti työ- ja elinkeinoministeriön myöhemmin tarvittaessa jatkamaan Kajaanin seudun nimeämistä äkillisen rakennemuutoksen alueeksi vuoden 2016 loppuun.

Ministeriön päätöksellä alueelle myönnetään 3,5 miljoonaa euroa käytettäväksi kasvusuunnitelman mukaisiin yritysten kehittämishankkeisiin.

Loviisan seudun eli Loviisan ja Lapinjärven äkillisen rakennemuutoksen pääasiallisena syynä ja nimeämisen perusteena on Strömfors Electricin päätös siirtää Ruotsinpyhtäällä toimivan tehtaan toiminnot Tanskaan ja Puolaan. Toiminnan alasajon seurauksena alueelta häviää 207 työpaikkaa ensi kesään mennessä.

Samanaikaisesti turkisvalmistaja Gemmi Furs on ilmoittanut lopettavansa toimintansa Loviisassa. Tämä merkitsee työpaikan menetystä noin 30 työntekijälle. Suorien työpaikkavaikutusten lisäksi alueelta on arvioitu häviävän noin 40 työpaikkaa lähinnä palvelualoilta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)