Verkkouutiset

Sähköyhtiöille esitetään velvoitetta tarjota myös tasaerälaskutusta

Kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk.) on jättänyt eduskunnassa lakialoitteen tasaerälaskutuksen tuomiseksi takaisin yhdeksi sähkölaskun maksutapavaihtoehdoksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Antti Kaikkosen mukaan lakialoite tähtää sähkömarkkinalain muutokseen, mikä velvoittaisi sähköyhtiöitä tarjoamaan kuluttajille myös tasaerälaskutuksen yhtenä maksutapavaihtoehtona.

Suomen kaltaisessa suurten lämpötilavaihteluiden maassa ajankohtaiseen kulutukseen perustuva laskutus vaihtelee Kaikkosen mukaan vuodenaikojen ja lämpötilan mukaan merkittävästi, jopa useilla sadoilla euroilla.

– Suuresti vaihtelevat laskut hankaloittavat monien kotitalouksien oman talouden suunnittelua ja tulevien kulujen ennakoimista huomattavasti. Ongelmat ovat suurimpia varsinkin pienituloisille kotitalouksille, kun kesä- ja talvikuukausien sähkölaskut voivat vaihdella merkittävästi. Moni kuluttaja ottaisi tasaerälaskutuksen käyttöön, jos sellainen vaihtoehto olisi tarjolla, Kaikkonen toteaa tiedotteessaan.

Nykyinen lainsäädäntö mahdollistaa tasaerälaskutuksen, mutta ei velvoita sähköverkonhaltijoita siihen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)