Verkkouutiset

Kirkko twiittasi Islamophobin-lääkkeestä ”ajattelemattomaan pelkoon”

Meemikuva sai aikaan kiukkuista palautetta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Evankelislaisluterilaisen kirkon twiitti näkyy tämän jutun alaosassa. Twiitin kuvassa näyttää olevan kuvitteellinen Islamophobin-lääke, joka tekstien mukaan ”levittää rakkautta”.

Muita tekstejä ja hashtageja twiitissä ja sen kuvassa ovat esimerkiksi ”lääkettä pelkoon”, #islamofobiini, ”apu krooniseen islamofobiaan” ja ”..hoitaa: sokeaa suvaitsemattomuutta, ajattelematonta kiihkoilua, epärationaalista muslimien vihaa”.

Valomerkki-julkaisun mukaan meemikuva sai aikaan kiukkuista palautetta. Myös siinä mainittu islamistijärjestö CAIR hämmensi.

Kirkkohallituksen viestintäpäällikön mukaan kuvassa on purukumipaketti, joka on peräisin Kirkon Ulkomaanavun Shoulder to Shoulder -toiminnasta. Siinä pyritään edistämään uskonnollisten yhteisöjen yhteistyötä radikalismin ehkäisemiseksi. Kuvan viestin todetaan koskeneen ”irrationaalisia pelkoja, joihin kirkko ja kristinusko ovat lääkkeitä”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)