Verkkouutiset

Suomen ilmanlaatu kolmanneksi parasta maailmassa

Ilmatieteen laitoksen mukaan ilmanlaatu on pysynyt kevään ja kesän aikana enimmäkseen hyvänä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vakavia ilmanlaatuepisodeja ei Suomessa havaittu tänä kesänä, sillä sateinen sää on pitänyt metsäpalot kurissa sekä meillä että lähialueilla.

Etelä-Euroopassa riehuneiden metsä- ja maastopalojen savut eivät kulkeutuneet meille asti, sillä sää on ollut matalapainevoittoista ja vallitseva tuulen suunta pääosin luoteesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Tänä vuonna ilmanlaadun kannalta toistaiseksi pahimmat päivät olivat huhtikuussa, jolloin katupöly heikensi ilmanlaatua erityisesti isoissa kaupungeissa.

– Keväälläkin sankimmilta pölypilviltä vältyttiin vaikka katupölykausi kesti pitkään. Kevään katupölykauden voimakkuuteen vaikutti suuresti kevään säätila. Pitkään jatkuneet yöpakkaset hidastivat katujen puhdistuksen alkamista, mikä osaltaan pitkitti katupölykautta, kertoo Ilmatieteen laitoksen tutkija Pia Anttila.

Suomen ilmanlaatu on Maailman terveysjärjestö WHO:n julkaisemien tietojen mukaan kolmanneksi parasta maailmassa. Suomen Lapista löytyy myös yksi maailman puhtaimmista kolkista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)