Verkkouutiset

Stubb-vastaisen blogin kirjoittajan kuva kaapattiin vihreältä poliitikolta – kirjoittajaa ei ole olemassa

Kokoomuslaisten keskuudessa ihmetystä herättäneen blogikirjoituksen kirjoittaja on paljastunut valeprofiiliksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Asian paljasti kokoomusaktiivi Janne Heikkinen blogissaan.

Riitta Pestolaksi itseään kuvannut henkilö julkaisi viime torstaina Uuden Suomen blogipalvelussa kirjoituksen otsikolla ”Kokoomuksen on aika vaihtaa puheenjohtajaa”. Henkilö kuvasi itseään ”pitkäaikaiseksi kokoomusaktiiviksi” ja ”eläkkeellä olevaksi äidinkielenopettajaksi”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Henkilön nimellä tehdystä sähköpostiosoitteesta ja Facebookin kautta ryhmäviesteinä blogia lähetettiin ainakin kokoomuksen puoluevaltuuston jäsenille, kansanedustajille, piirihallitusten jäsenille ja kunnallisjärjestöjen hallitusten jäsenille.

Nyt on selvinnyt, että Riitta Pestola -nimistä henkilöä ei Suomesta löydy. Yhtäkään Pestolaa ei löydy väestörekisterikeskuksen tiedoista. Kirjoittajan profiilikuva Uuden Suomen blogipalvelussa on kaapattu tamperelaiselta, vihreältä kuntapoliitikolta, Marja Tähtiseltä.

Blogin tekstissä arvosteltiin kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Alexander Stubbia ja todettiin hänen epäonnistuneen puheenjohtajana.

”Toivottavasti tämän jälkeen muutkin rohkaistuisi sanomaan ääneen ilmeisen: meidän kokoomuslaisten on vaihdettava puheenjohtaja kesällä”, blogissa vaadittiin.

Pestolan blogi on sittemmin poistettu Uuden Suomen blogeista, mutta kirjoittajan profiili on edelleen olemassa, tosin ilman kuvaa. Pestolalle perustettiin myös Facebook-profiili samalla Tähtiseltä varastetulla kuvalla. Kuvakaappaus Pestolan blogista löytyy Janne Heikkisen blogista.

– On vaikea nähdä, että näin organisoitu hyökkäys länsimielistä puheenjohtajaa vastaan tapahtuisi sattumalta tai harmittomana pilana, Janne Heikkinen toteaa Verkkouutisille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)