Verkkouutiset

HS: Yliopistoilla takana lihava vuosi – ylijäämää 120 miljoonaa

Yliopistot onnistuivat viime vuonna sijoituksissaan. Ylijäämää kertyi kymmeniä miljoonia edellisvuotta enemmän.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yliopistot tekivät vuonna 2013 hyvän tuloksen, kertoo Helsingin Sanomat. Sijoitustoiminta tuotti niille kaikkiaan 120 miljoonaa euroa, kun samaan aikaan liikevaihto ja henkilöstömäärä hieman vähenivät. Sijoitukset vastasivat noin 80 prosentista ylijäämästä. Edellisenä vuonna määrä jäi noin 20 miljoonaa alemmaksi.

Suurimmat sijoitustuotot olivat Aalto-yliopiston 31, Helsingin yliopiston 11 ja Tampereen teknillisen yliopiston 11 miljoonaa euroa. Helsingin ja Tampereen seudun yliopistot menestyivätkin parhaiten, muilla ylijäämät jopa pienenivät.

Useissa yliopistoissa on käyty viime vuonna yt-neuvotteluja ja jopa sanottu irti väkeä. Tieteentekijöiden liiton toiminnanjohtaja Eeva Rantala ihmettelee, eikö yt-neuvotteluilta olisi voinut välttyä tasapainottamalla taloutta pitkällä tähtäimellä käyttämällä sijoitustoiminnan tuottoa.

Toimintaa ei kuitenkaan esimerkiksi Aalto-yliopistossa uskallettu perustaa sijoitustuottojen varaan. Turun yliopiston rehtori Kalervo Väänäsen mukaan sijoitustuotoilla ei koko yliopiston taloutta pelasteta, sillä sieltä tuleva ylijäämä edustaa vain paria prosenttia koko liikevaihdosta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)