Verkkouutiset

HS: Päihde- ja mielenterveysongelmat suomalaislasten hyvinvoinnin pahin uhka

Valtaosa suomalaisista on sitä mieltä, että pahin uhka suomalaislasten hyvinvoinnille ovat päihde- ja mielenterveysongelmat, kertoo Helsingin Sanomien teettämä kysely.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lähes yhtä suuria huolenaiheita kyselyn mukaan ovat työttömyys ja perheiden taloushuolet sekä vanhempien ajan puute ja väsymys. Neljä viidestä suomalaisesta pitää niitä suurimpina lasten hyvinvoinnin uhkina.

Noin 70 prosenttia kansalaisista katsoo, että varhaiskasvatuksessa ja koulutuksessa toteutettavilla säästöillä on samanlainen vaikutus.

Vastaajat saivat myös itse kertoa muita uhkina pitämiään asioita. Mainintoja saivat muun muassa liika itsekkyys ja arvomaailman rappeutuminen, avioerot ja uusperheet.

Tutkimuksen teki TNS Gallup. Tutkimuksessa haastattelija luetteli viisi asiaa, jotka vastaaja sai halutessaan nimetä lasten hyvinvoinnin uhaksi. Tutkimukseen haastateltiin 5.–16. lokakuuta runsaat tuhat 15–79-vuotiasta suomalaista. Otos edustaa Manner-Suomen väestöä. Kyselyn virhemarginaali on noin kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)