Verkkouutiset

HS: Suurmoskeijan hyväksyy enemmistö Helsingin vaaliehdokkaista

Enemmistö Helsingin kaupunginvaltuustoon pyrkivistä poliitikoista pitää Helsingin Sanomien mukaan suurmoskeijan rakentamista kaupunkiin mahdollisena, jos hankkeeseen ei käytetä kaupungin tai valtion rahoitusta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

HS:n vaalikoneeseen vastanneet hieman yli 800 helsinkiläisehdokasta vastasivat väitteeseen ”Helsinkiin voi rakentaa suurmoskeijan, jos siihen ei käytetä kaupungin tai valtion rahaa”.

Vastaajista täysin samaa mieltä väitteen kanssa on lehden mukaan 18 prosenttia ja jokseenkin samaa mieltä 38 prosenttia ehdokkaista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Suopeimmin suurmoskeijaan suhtautuvat vihreät ehdokkaat, kun taas perussuomalaiset vastustavat sitä eniten.

Wille Rydman (kok) oli täysin eri mieltä väitteen kanssa. ”Moskeijan rahoittajiksi on kaavailtu hyvin arveluttavia tahoja. Todennäköisesti suurmoskeijasta muodostuisi kohtaamispaikka radikaaleille islamisteille. Helsinkiin ei pidä rakentaa terroristihautomoita.”

Maria Ohisalo (vihr) sen sijaan oli täysin samaa mieltä väitteen kanssa. ”Kaupungin tulee suhtautua uskonnollisiin rakennuksiin tasapuolisesti ja uskonnonvapauden nimissä kohdella kaikkia maailmankatsomuksia tasavertaisesti.”

Kristilliset suhtautuvat lähes yhtä kielteisesti moskeijahankkeeseen kuin perussuomalaiset, ja kokoomuslaisistakin enemmistö suhtautui jossain määrin kriittisesti hankkeeseen.

Vihreiden lisäksi hanke saa kannatusta muun muassa vasemmistoliittolaisilta, keskustalaisilta, rkp:n ehdokkailta sekä sosialidemokraateilta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)