Verkkouutiset

RKP syyttää perussuomalaisia Suomi-kuvan vahingoittamisesta

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henrikssonin mukaan hallituksen EU-linja vaikuttaa erimieliseltä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Nämä huonosti peitellyt uhkaukset, jotka kyseenalaistavat Suomen EU-jäsenyyden, ovat erittäin vahingollisia Suomi-kuvalle, Anna-Maja Henriksson toteaa tiedotteessaan.

Henriksson viittaa muun muassa Ylen uutiseen ulkoministeri Timo Soinin keskiviikkona pitämästä tiedotustilaisuudesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

”Kansanäänestys, jos sellainen järjestetään, on hallituksen päätös. Tällä hallituksella ja näillä voimasuhteilla sitä ei järjestetä. Kansalaisaloite on toinen asia, sillä luodaan keskustelua ja se on hyvä asia”, Soini totesi.

– Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terhon mielestä kansanäänestyksestä tulee keskustella seuraavien vaalien yhteydessä, kun taas eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja Kaj Turunen (ps.) peräänkuuluttaa kansanäänestystä, mikäli sellaisia järjestetään muissa EU-maissa, Anna-Maja Henriksson listaa.

– EU-politiikassamme on vakavia ongelmia, mikäli ulkoministerin salkun omaava hallituspuolue kannattaa näin radikaalisti hallitusohjelmasta ja Suomen linjasta poikkeavaa linjaa, hän jatkaa.

Henrikssonin mukaan perussuomalaiset ”liputtavat EU:sta irtautumisen puolesta” samalla, kun kokoomuksen puheenjohtaja ja tuore valtiovarainministeri Petteri Orpo on toista mieltä.

– Elin siinä käsityksessä, että pääministeri valitsi kolmipuolueisen hallituksen näiden puolueiden sisäisen luottamuksen takia, sekä siksi, että yhteistyö näiden kolmen puolueen kesken sujuisi mahdollisimman sujuvasti. Henriksson toteaa.

Hän kutsuu Britannian EU-äänestyksen tulosta valitettavasti ja toteaa, että Suomen ja EU:n on katsottava eteenpäin.

– Näin myrskyisinä aikoina tarvitsemme vakautta ja johtajuutta. Onko näin erimielinen hallitus edes toimintakykyinen, hän kysyy.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)