Verkkouutiset

Hedelmäsokeri ei altista rasvamaksalle

Paljon fruktoosia eli hedelmäsokeria syövien on epäilty sairastuvan rasvamaksaan muita herkemmin. Tuoreen suomalaistutkimuksen perusteella epäily on aiheeton.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kun tutkijat selvittivät verikokeiden perusteella keillä osallistujilla todennäköisesti oli rasvamaksa, hedelmäsokeria paljon saavien sairastumisriski päinvastoin paljastui pienemmäksi kuin vähiten saavien.

Tulokset pitää varmistaa lisätutkimuksissa, mutta ne viittaavat silti siihen, ettei fruktoosi ole rasvamaksan riskitekijä.

Tutkimuksen mukaan rasvamaksapotilaiden kannattaa joka tapauksessa välttää paljon fruktoosia sisältäviä ruokia ja juomia, koska fruktoosi voi rasittaa heidän maksaansa. Myös nopeat hiilihydraatit, kuten sokerilimut ja karkit ovat vältettävien listalla.

Tulokset perustuvat kahdentuhannen Helsingin syntymäkohortti -tutkimukseen osallistuneen terveystietoihin. Yhteyteen eivät vaikuttaneet osallistujien ikä, sukupuoli, koulutustaso, energiansaanti eivätkä monet elintavat.

Tutkimus julkaistiin American Journal of Clinical Nutrition-lehdessä ja siitä kertoi Uutispalvelu Duodecim.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)